nature at sunway 2

| Sabtu, 28 Mac 2009


the man said: mirror mirror in the wall... who is the handsome in the world
the monkey said: I'm... but you and me are same right


































nature at sunway

|




















































haaa....nie nak tunjuk skill untuk nature plak...so macam maner

photographer dan gambar

| Ahad, 15 Mac 2009

aku masih hijau lagi dalam bidang nie tapi nie lah bidang yang satu-satunya aku nak pegi jauh

tanpa ilmu yang cukup...aku belaja dari laman web,tanya kawan, buat kajian sendiri...sekarang dengan ekonomi yang gawat kenalah berjimat sikit so susah sikit nak ambil kursus basic photography.tapi InsyaAllah aku akan ambil gak kursus tu.... first time tengok macam senang jer bidang nie... tapi banyak yang nak kena belajar.. pasal shutter, appeture, pengcahayaan, iso. banyak lagi la dengan equipment yang mahal... semua tu hanya satu je tujuan... nak dapat gambar yang cantik... dengan hasik titik peluh aku kerja kat kilang dapat la beli DSLR canon EOS 1000d dan kebetulan kawan kena pergi projek kat jepun dapat la kirim lens jenama tamron 28-200mm. sekarng tinggal 2 barang jer yang aku nak... flash dengan macro lens. nak gabungkan seni dan teknik adalah suatu yang susah... but nothing is impossible kan.. 

my 2nd weeding photos

| Rabu, 11 Mac 2009











































nie buat kali keduanya aku jadi weeding photographer.
antara gambar yang terpilih dan 
dikira lawa la
(tu pun kalau lawa kalo x...maaf dipohon)
disebabkan kekurangan equipment











































haaa...my favorite photos












same la nie



protes ppsmi

| Sabtu, 7 Mac 2009

perhimpunan mansuhkan ppsmi

|

perhimpunan mansuhkan ppsmi telah diadakan pd 7 mac 2009...apa yg menyedihkan saya ialah pihak FRU telah menembak gas pemedih mata tanpa menghiraukan warga emas, kanak-kanak, wanita dan pihak FRU juga telah menembak kedalam masjid negara...


BERSAMA KITA BERSATU UNTUK MANSUHKAN PPSMI







































 





kekal

| Ahad, 1 Mac 2009

dalam pencarian malam
aku bertemu purnama yang terang
berkata hati ini
bertapa indah purnama dikala malam
memuji kekuasaan Nya
bresyukur dapat bertemu dengan nya
aku berharap agar kekal malam
agar aku dapat melihat purnama selamanya
agar aku dapat mendengar suaranya
agar kekal selamanya
diberikan tetabahan menghadapi dugaan Nya



cikgu

|


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Terdapat ralat dalam alat ini